Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠ

Την Τρίτη που μας πέρασε το πρυτανικό συμβούλιο του ΕΜΠ συνεδρίασε ΚΡΥΦΑ από τους συλλόγους του ιδρύματος και αποφάσισε τη διεξαγωγή εκλογών για να ορισθούν τα συμβούλια διοίκησης. Πρόκειται για μια πραξικοπηματική απόφαση η οποία δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις του πρύτανη να εφαρμόσει το νόμο πλαίσιο. 

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση πάρθηκε με ψήφο του πρύτανη Σιμόπουλο και του πρώην (!) αντιπρύτανη Αραβιτσιώτη ΚΟΝΤΡΑ στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του ιδρύματος, υπό τις πιέσεις του υπουργείου. Ερχόμαστε και ρωτάμε εμείς από τη μεριά μας: πως είναι δυνατόν 2 άτομα να ορίσουν τις σπουδές και το μέλλον του συνόλου των φοιτητών με τέτοιο τρόπο, την ώρα που τα συμβούλια για τα οποία δίνουν τόση μάχη να στήσουν θα μας κόψουν τα βιβλία, θα μας βάλουν δίδακτρα, θα μας διαγράψουν και θα μας καταργήσουν τα πτυχία. Σε καλύτερη θέση δε βρίσκονται και οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές οι οποίοι ζουν την πραγματικότητα της κρίσης και τους κόβουν τους μισθούς και τους απολύουν. 

Πλέον τα μπλοκ έχουν διαμορφωθεί: από τη μια είναι ο πρύτανης και οι λιγοστοί καθηγητές οι οποίοι συμπορεύονται με το υπουργείο και την κυβέρνηση και από την άλλη οι φοιτητές οι εργαζόμενοι και η πλειψηφία των καθηγητών που διεκδικούν ανατροπή του νόμου και συνολικά της κατάστασης που βιώνουμε.

Τη Δευτέρα 3/12 ορίστηκαν εκλογές στην πρυτανεία και σε περίπτωση που αυτές δεν πραγματοποιηθούν θα ξαναγίνουν την Τρίτη 4/12. Σε περίπτωση που κι αυτές δεν πραγματοποιηθούν (πράγμα που έχουν επίσης προβλέψει!!) θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά τη Δευτέρα 10/12. Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών είναι ο ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ και μέλος της ο ΨΑΡΑΚΟΣ (καθηγητές της σχολής μας). Υποψήφιος στις εκλογές κατεβαίνει ο ΑΡΓΥΡΟΣ (τυχαίο που θέλει να εφαρμόσει το νόμο;; δε νομίζω... όσοι από εμάς τον έχουν καθηγητή ξέρουν γιατί...). 

Εμείς σαν ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ. δηλώνουμε ξεκάθαρα:
ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΡΓΥΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ.

Ο φοιτητικός μας σύλλογος θα συνεχίσει να παίρνει αγωνιστικές αποφάσεις για ρήξη και κατάργηση του νόμου πλαισίου όσο και αν αυτό στενοχωρεί πολλούς... Αυτό κάνει τα τελευταία χρόνια και αυτό θα κάνει και στο μέλλον. 

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ