Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠ


ΤΟ ΧΡΥΣΟ Ο ...ΑΡΓΥΡΟΣ!
Τη Δευτέρα 10/12 πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των συμβουλίων διοίκησης. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία ορίστηκε παράτυπα και κρυφά από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Διαδικασία πλήρως αντιδημοκρατική, διαβλητή με διάφορους τρόπους μα, πάνω απ'όλα, εντελώς πραξικοπηματική καθώς πάει κόντρα στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων όλων των φορέων της πολυτεχνειακής κοινότητας. Χαρακτηριστικό των παραπάνω ήταν ότι οι εκλογές έγιναν μακρυά απ'το ίδρυμα την ίδια στιγμή που οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι σύλλογοι εργαζομένων του ΕΜΠ περιφρουρούσαν τις αποφάσεις τους για κλειστό ίδρυμα την ημέρα εκείνη.

Εκλέχθηκαν ως εσωτερικά μέλη του συμβουλίου οι:
ΑΡΓΥΡΟΣ Σπυρίδωνας(ΣΕΜΦΕ), Παπαδόπουλος Ευάγγελος(Μ.Μ.), Διακουλάκη Δανάη(Χ.Μ.), Μαρμαράς Νικόλαος(Μ.Μ.), Τσαμπουλας Δημήτριος(Π.Μ.), Σοφιανός Αλέξανδρος(Μ.Μ.Μ.), Χατζημπιρος Κίμων(Π.Μ.), Γρηγορόπουλος Γρηγόριος(Ν.Μ.Μ.).

Όλοι τους, ένας προς ένας, γνωστά (μεγαλο)λαμόγια ΠΑΣΟΚΟ-ΝΕΟΔΗΜΑΚΡΑΤΕΣ με ονοματεπώνυμα. Είναι οι άνθρωποι που πάντα ήταν υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της εκάστοτε κυβέρνησης και κατά των δικαιωμάτων των φοιτητών. Είναι αυτοί που δε δίνουν δεκάρα για το δημόσιο-δωρεάν και δημοκρατικό χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Ίσα ίσα ανυπομονούν να εφαρμόσουν (τα παρακάτω) και να πάρουν τα παράσημα της κυβέρνησης για την πολύτιμη βοήθειά τους. Βοήθεια που της ήταν απαραίτητη εδώ και ενάμιση χρόνο που πασχίζει να εφαρμόσει το νόμο – μάταια πέφτοντας πάνω στις αντιστάσεις του φοιτητικού κινήματος. Είναι πιστά τσιράκια της κυβέρνησης που θα πληρωθούν πολύ καλά για τη θεσούλα τους συν ότι εξασφαλίζουν ακόμα καλύτερες θέσεις για να “καθαρίζουν” παραπάνω εκατομμύρια ευρώ απ'οτι τώρα.
Είναι αυτοί που δεν τόλμησαν ποτέ να δηλώσουν δημόσια τις (αντιδραστικές) θέσεις τους, που δεν έχουν πατήσει ποτέ στις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες των φορέων του πολυτεχνείου. Είναι αυτοί που πάντα ενοχλούνταν από τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, των συλλόγων και των αγώνων και ήθελαν να την τσακίσουν. Είναι με τη “δημοκρατία” των κρυφών διαδικασιών, των υπόγειων συννενοήσεων, της καθημερινής, του SKAI και του Πρετεντέρη, της σαπίλας και της διαφθοράς των υπέρογκων ποσών που καθαρίζουν από τα ερευνητικά και τις μίζες που διαχειρίζονται, των εκβιασμών σε συναδέλφους τους να τους ψηφίσουν για να μην τους... “περιποιηθούν” την επ'αύριο των εκλογών. Είναι αυτοί που θα στέλνουν φοιτητές στα πειθαρχικά αύριο, που θα βάζουν τα ΜΑΤ στο άσυλο για να καταστείλουν τους αγώνες μας. Είναι αυτοί που δεν ντρέπονται να κοιτάνε τους συναδέλφους τους που θα απολύσουν, και να κάνουν μάθημα στους φοιτητές που θα διώξουν από το πανεπιστήμιο.

Τι είναι τα συμβούλια διοίκησης και τι υλοποιούν;
Τα συμβούλια διοίκησης σύμφωνα με το νόμο πλαίσιο (Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου) είναι ο δούρειος ίππος με τον οποίο θα υλοποιηθεί όλος ο υπόλοιπος νόμος και οι συναφείς μνημονιακές διατάξεις. Δηλαδή:
  • δίδακτρα (τουλάχιστον) στο 4ο κ 5ο έτος (δέυτερος κύκλος σπουδών),
  • κόψιμο δωρεάν συγγραμμάτων,
  • διαγραφές στα ν+2,
  • διάλυση πτυχίων (εξίσωση του πτυχίου του ΑΕΙ με το 3ετές του κολλεγίου, διάσπαση σε δύο κύκλους σπουδών 3+2, κατάργηση των συλλογικών επαγγελματικών δικαιωμάτων και εξατομίκευση πτυχίου-ατομικός φάκελος προσώντων με πιστωτικές μονάδες),
  • κατάργηση ασύλου, πειθαρχικά σε όποιους αγωνίζονται κλπ.
  • πλήρης εντατικοποίηση-σχολειοποίηση των σπουδών: (απουσιολόγια, αλυσίδες μαθημάτων, προαπαιτούμενα, αν κοπείς 3 φορές σε ένα μάθημα περνάς από επιτροπή που κρίνει αν θα διαγραφείς ή οχι κλπ).
  • 150 σχολές συγχωνεύονται ή καταργούνται με πολύ πιθανό ενδεχόμενο του χρόνου και η ΣΕΜΦΕ να ανήκει σε αυτές.
  • Περαιτέρω υποχρηματοδότηση, απολύσεις εργαζομένων και διοικητικού προσωπικού κλπ.
Το πανεπιστήμιο δεν έχει ανάγκη από τσιράκια του υπουργείου να το παίζουν σωτήρες μας. Γιατί αυτά είναι τα τσιράκια τα οποία θα φέρουν τα χειρότερα για τις σπουδές και το μέλλον μας. Γιατί αυτά είναι τα τσιράκια που θα μας υποχρεώσουν να πληρώνουμε για να σπουδάζουμε και να ζούμε κάτω από την ανασφάλεια μη διαγραφούμε μέχρι να πάρουμε πτυχίο το οποίο θα έχουν κάνει κουρελόχαρτο χωρίς αξία.

Ο φοιτητικός σύλλογος, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα οφείλει να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα όσο κι αν αυτό στενοχωρεί κάποιους καθώς πλέον τα μπλοκ έχουν διαμορφωθεί. Από τη μια είναι η κυβέρνηση μαζί με το υπουργείο και τα συμβούλιά της και από την άλλη ολόκληρη η ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι η μειοψηφία του εκσυχρονισμού της μεταπολίτευσης και των τανκς της μαύρης 7ετίας. Και τολμάνε και μιλάνε αυτοί για δημοκρατία και πλειοψηφίες...!


ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ... ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ! 
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

Ο ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ! Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΣΥΛΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟ “μεγάλη βρετάνια” ή στο μέγαρο μαξίμου ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ αφού είναι τόσο αδίστακτα αντιδημοκρατικά τσιράκια της κυβέρνησης.