Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΜΦΕ

Τρίτη 17/9 και ώρα 12 τη νύχτα ο Παύλος Φύσσας 34 χρονών, αγωνιστής γνωστός για της συμβολή του στο αντιφασιστικό κίνημα με την δράση και τη τέχνη του πέφτει νεκρός στο Κερατσίνι από μαχαιριές φασιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Η απάντηση ήταν άμεση χθες το απόγευμα από τη μαζική λαϊκή αντιφασιστική κινητοποίηση στο Κερατσίνι με πλήθος λαού και νεολαίας, τα συνδικάτα, συλλόγους, φορείς να διαδηλώνουν.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας, αφού έδειξαν τη πλήρη ανοχή τη στιγμή της δολοφονίας του Π.Φύσσα, επιτέθηκαν στην αντιφασιστική χθεσινή κινητοποίηση με χημικά, ξύλο και σειρά από προσαγωγές και συλλήψεις, τόσο στα μπλοκ της διαδήλωσης, όσο και στο πέρας της πορείας, στο κόσμο που προσπαθούσε να αποχωρήσει από τη περιοχή.

Στα πλαίσια αυτής της αστυνομικής καταστολής και αυθαιρεσίας, συνελήφθη και ο συνάδελφός μας, μέλος και συνδικαλιστής του φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν και πόσο αυτή τη στιγμή «δεν είναι αντισυστημική η Χρυσή Αυγή», όταν η αστυνομία χτυπάει τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις, αλλά όταν και η Χρυσή Αυγή με τη σειρά της χτυπάει τους αγωνιστές, τους αδύναμους και δίνει στήριγμα στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, καθίσταται ακόμα σαφής ο στόχος της καταστολής και των συλλήψεων στη χθεσινή κινητοποίηση. Η τρομοκράτηση κι ο εκφοβισμός σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται στη σημερινή βαρβαρότητα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και απόσυρση των κατηγοριών του συναδέλφου μας Γ.Κ..


Καταγγέλλουμε και τις συλλήψεις άλλων συναδέλφων και συναγωνιστών από άλλους φοιτητικούς συλλόγους και φορείς που συνελήφθησαν με τον ίδιο αναίτιο τρόπο.