Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

THE RETURN OF THE KING

  Στην εξέταση της Java 1,γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα περιστατικού καθηγητικής αυθαιρεσίας. Κατά την διάρκειά της, ο κύριος Συμβώνης, χωρίς καμία αφορμή, αποφάσισε να αλλάξει θέσεις σε συμφοιτητές μας. Η συμπεριφορά του αυτή, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια στην εξέταση των μαθημάτων αυτού του καθηγητή. Μάλιστα, οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης των φοιτητών στην αδικαιολόγητη αυτή στάση του, συνεπάγεται και την στοχοποίησή τους.

 Αυτή τη φορά όμως, ξεπέρασε και τις μεγαλύτερες προσδοκίες μας, καθώς αποφάσισε ότι οποιοσδήποτε πάει κόντρα στις εντολές του, δεν τον λαμβάνει υπόψιν σαν φοιτητή που πήρε μέρος στην εξέταση. Και το έκανε!

 Συγκεκριμένα, σε μια συμφοιτήτριά μας η οποία αρνήθηκε να αλλάξει θέση σύμφωνα με τις υποδείξεις του (ενώ καθότανε σύμφωνα με τον κανονισμό) και χωρίς καμία αιτία ή έστω υπόνοια, όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος, σημείωσε το όνομά της και αρνήθηκε να πάρει το γραπτό της. Όταν μάλιστα ερωτήθηκε τον λόγο, απάντησε χυδαία " Δική μου είναι η εξέταση, ότι θέλω κάνω". Η φράση του αυτή αναδεικνύει τον αυταρχισμό αυτού του καθηγητή, και προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας καθώς θέλει να πιστεύει ότι είναι ο βασιλιάς του αμφιθεάτρου.

 Ο φοιτητικός σύλλογος κινητοποιήθηκε άμεσα, και με απόφαση ΔΣ, προσπάθησε να εξασφαλίσει ότι τέτοια περιστατικά δεν θα γίνονται αποδεκτά και ότι το γραπτό της συμφοιτήτριάς μας θα διορθωθεί κανονικότατα. Σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/2 Ο κ Συμβώνης αρνήθηκε να πάρει ξεκάθαρη θέση. Απάνταγε με μισόλογα που δεν μπορούσαν να μας εγγυηθούν τίποτα, ενώ ταυτόχρονα έδειχνε με την στάση του ότι την μεγαλειότητά του δεν την αγγίζουν οι αποφάσεις του συλλόγου.

 Εμείς, σαν ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ δεν θα αφήσουμε τέτοια περιστατικά αναπάντητα. Θεωρούμε ότι ο μόνος δρόμος για ανθρώπινες εξεταστικές είναι η συλλογική πάλη και η συσπείρωση των φοιτητών απέναντι σε τέτοια φαινόμενα ,τα οποία είναι κατάπτυστα και ο οποιοσδήποτε φοιτητής πρέπει να παίρνει ξεκάθαρη θέση και να αντιδράει είτε συμβαίνουν σε αυτόν, είτε σε οποιοσδήποτε συμφοιτητή του. Μας αφορούν και μας επηρεάζουν όλους άμεσα καθώς ακόμα και αν δεν το αναγνωρίζουμε μπορούμε να βρεθούμε σε ανάλογες καταστάσεις. Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι τον τελευταίο λόγο τον έχουμε εμείς!